Werk aan school en natuurschoon Krimpen aan de Lek

Wethouder Dilia Blok (onder andere Ruimtelijke Ordening en Bouwzaken) heeft de komende tijd veel te doen. Zo wordt natuurgebied De Groote Zaag bij Krimpen aan de Lek aangepakt én er valt een beslissing over de toekomst van de voormalige Prinses Ireneschool.

Projectontwikkelaars konden zich melden met plannen voor de Prinses Ireneschool aan de Schoolstraat in Krimpen aan de Lek, maar slechts één ingediend plan voldeed aan de voorwaarden. Het gaat om een idee van This Side Up uit Jaarsveld. Deze projectontwikkelaar wil echter niet reageren,omdat de onderhandelingen nog gaande zijn. Ze zijn ronde één gepasseerd, maar nu gaat het er om of de gemeente Krimpenerwaard zich in de plannen kan vinden. In ieder geval zou het om een project met woningen gaan. Mocht dit voorstel het groene licht krijgen, dan vervult het pand geen publieke functie meer.

Wat wel degelijk een publieke functie vervult, is natuurgebied De Groote Zaag. “Rijkswaterstaat gaat serieus investeren in het gebied. Er komt meer opvangcapaciteit bij hoog water en er worden extra waterstromen aangelegd. Al met al is het een kwaliteitsimpuls waar we van profiteren. Zelf gaan we, in samenwerking met onder andere Rijkswaterstaat, het gebied ook verbeteren”, legt wethouder Blok uit. Ze benadrukt dat De Groote Zaag echt een natuurgebied blijft. Sterker nog: de opknapbeurt draagt bij aan het beleven van de natuur. Aan de rivier wordt bijvoorbeeld een uitkijktoren geplaatst, zodat bezoekers het gebied goed kunnen bekijken. Er komen ook een nieuwe entree en een parkeerplaats voor bezoekers.

Onlangs gaf wethouder Blok aan dat ze actiever wil inzetten op het toerisme De opknapbeurt van De Groote Zaag is hier een goed voorbeeld van. ‘Het zal een enorme kwaliteitsimpuls voor het gebied zijn’, meldt de wethouder vol trots.

De werkzaamheden zullen hoogstwaarschijnlijk dit voorjaar beginnen. (Bron Dichtbij)