Wonen naast de laatste fabrieksschoorsteen in Krimpenerwaard waar eens groente werd gedroogd

Géja Stuijt-van Vliet

Géja Stuijt-van Vliet raadslid Gemeente Belang Krimpenerwaard was recent aanwezig op de bewonersavond met betrekking tot de ontwikkeling van de Dika-locatie in Schoonhoven.

De Dika-locatie aan de Veerpoort in Schoonhoven staat aan de vooravond van een metamorfose. De locatie van de voormalige groentedrogerij wordt getransformeerd naar 68 appartementen en ruimten voor maatschappelijke activiteiten.

De 68 appartementen worden in een drietal gebouwen gesitueerd variërend in  zes- vijf en vier woonlagen. De karakteristieke schoorsteen wordt gerestaureerd en krijgt een prominente plaats in het plan. De schoorsteen is een gemeentelijk monument en wordt eigendom van de gemeente Krimpenerwaard.

Met de realisatie van deze appartementen wordt o.a. de doorstroming op de woningmarkt bevordert, daar de toekomstige bewoners een huis achterlaten. Het college van Burgemeester & Wethouders zien een meerwaarde in deze ontwikkeling van het bouwen van woningen op de Dika-locatie en stellen de gemeenteraad voor om in de raadsvergadering van 13 december een positief advies voor het bouwen van woningen op de Dika-locatie te geven.

Klik hier voor de vergaderstukken Dika locatie commissievergadering 29 n0vember.