Woningtoewijzing anders organiseren

Vandaag in het AD Gouda een artikel over de groep Levend Gouderak. De groep zet zich in voor de leefbaarheid in Gouderak. Een van zaken waar voor de groep zich hard maakt is de woningtoewijzing.

In het artikel wordt gerefereerd aan het door Gemeente Belang Krimpenerwaard geïnitieerde plan dat Inwoners van een betreffende kern voorrang dienen te krijgen bij toewijzing van een woning.

Gemeente Belang Krimpenerwaard krijgt veel signalen van inwoners die willen verhuizen binnen de kern waar ze nu wonen maar gezien de huidige huisvestingsverordening Krimpenerwaard daar belemmeringen aanzitten.

De huisvestingsverordening Krimpenerwaard is het uitgangspunt voor woningtoewijzing in de gemeente Krimpenerwaard. In de verordening is aangegeven dat bij woningtoewijzing de gehele gemeente Krimpenerwaard uitgangspunt is en niet de kern waar betreffende woningzoekende woont en binnen deze kern wil verhuizen.

Gemeente Belang Krimpenerwaard is van mening dat de toewijzing van woningen in de Krimpenerwaard op een andere wijze ingevuld dient te worden het onderzoek naar de mogelijkheden is reeds gaande. De oproep van Levend Gouderak voor meer woningbouw wordt ondersteunt door Gemeente Belang Krimpenerwaard.

Klik hier voor een eerder gepubliceerd artikel over dit onderwerp.

Klik hier voor het artikel: Ouders in actie tegen ‘verpaupering’ van Gouderak: ‘Anders gebeurt er nooit wat AD Gouda.