Zoek de verschillen

In April jl. heb ik door middel van een schriftelijk vraag aandacht gevraagd voor de staat van onderhoud van monumenten in de Krimpenerwaard en met name de herdenkingsbank in Haastrecht. (zie onderstaande foto) Welke aanleiding was voor de vraag, deze actie is met u gedeeld op onze site.

Klik hier voor meer informatie.

Om even te ontspannen van de intensieve raadsvergaderingen van 9 en 10 juli ben ik een rondje gaan fietsen door onze prachtige gemeente en per toeval kwam ik langs de herdenkingsbank in Haastrecht.

In beantwoording op mijn vraag gaf de gemeente aan dat onze monumenten dus aandacht verdienen, maar zo als ik nu ter plaatse constateer is het onderhoud slechts eenmalig geweest en als we nog even wachten dan is er geen verschil met de bovenste foto.

Ik vind het jammer dat op deze wijze omgegaan wordt met deze monumenten er zijn er meer zoals deze herdenkingsbank denk  maar aan het hek van de Wilhelminaboom in Schoonhoven. Deze plaatsen hebben voor onze inwoners een emotionele waarde en verdienen meer aandacht.

           Ben Schamper

 

Ben Schamper                                                                              Gemeenteraadslid                                                                      Gemeente Belang Krimpenerwaard